vrijdag 11 september 2015

Veilig rijden met de Rij veilig-app

Veilig rijden zonder afgeleid te worden door jouw smartphone. Dat kan nu mer de de Rij Veilig-app, die de Nederlandse verzekeraar a.s.r. introduceert. De app blokkeert de smartphone als er snelle dan 15 km per uur wordt gereden. Het apparaat meet met behulp van de GPS-functie de snelheid van het voertuig. Ook bromfietsers en fietsers kunnen de app gebruiken.

De helft van alle Nederlanders heeft volgens a.s.r. een smartphone. Die wordt vaak gebruikt om ook achter het stuur binnenkomende berichten te lezen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg.

Onderzoek wijst volgens de verzekeraar uit dat bijna een kwart van de auto-ongevallen wordt veroorzaakt doordat de bestuurder afgeleid is, vaak door het bedienen van een telefoon.

De gratis app is vanaf woensdag beschikbaar voor Android gebruikers.

De app schakelt zichzelf automatisch in als de snelheid boven de 15 km per uur komt. Afleidende sociale media, SMS, internet en handheld bellen worden dan geblokkeerd. Er kan nog wel handsfree worden gebeld. Ook de navigatie blijft beschikbaar.

Bij stilstand wordt de blokkering opgeheven en komen alle berichten weer binnen. Inzittenden en passagiers kunnen de app in passagiersmodus zetten om de blokkering op te heffen.

TCZ De Nestor biedt opleidingen voor professionele chauffeurs aan waarin deze thematiek uitgebreid wordt behandeld. In het kader van de nascholingen vakbekwaamheid wordt dit bijvoorbeeld besproken in de opleiding "Een ongeval! Wat nu?".

Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.

http://www.tczdenestor.be

Deze tekst werd overgenomen van de website van De Telegraaf
Klik hier voor de originele tekst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten